Ouwe taart …

Vandaag ben ik jarig en mag ik 60 kaarsjes uitblazen. Hiep, hiep, hoera een echte ouwe taart 😉

Ouder worden een voorrecht, dat niet voor iedereen is weggelegd. Het gekke is, dat iedereen oud wil worden, maar niemand het wil zijn.

Vooroordelen

Wie heeft ze niet?

Waarom hebben wij (ja ik net zo goed hoor) zo’n moeite met het ouder worden? Ik denk, dat het komt door het algemeen geldende beeld dat aan ouderen kleeft. Er hangt een zweem van truttigheid omheen en de focus ligt vooral op jong, fris en strak.

Je kunt er nog zo goed uitzien, nog zo vitaal zijn, je wordt beoordeeld (veroordeeld) op het jaar waarin je bent geboren. Als dat in het hoofd van de ander te hoog is, daalt je waarde. Ben je uitgerangeerd.

Iedereen heeft vooroordelen. Het maakt de wereld een stuk overzichtelijker. Belangrijker is, dat je je er bewust van bent en dat je bereid bent anders te kijken. Alleen dan kun je ze afleren of veranderen.

Je bent niet je leeftijd

Leeftijd is slechts een getal, het heeft niets te maken met wie je bent. Het is de manier waarop je in het leven staat en je houding die tellen. Je kunt niet terug naar vroeger en als je in het verleden leeft, mis je alle mogelijkheden om vooruit te gaan. Je bent zover gekomen en onderweg heb je zoveel geleerd. Zonde om die kennis en wijsheid te verspillen in plaats van te benutten als een stevig fundament om op voort te bouwen. 

We herscheppen en creëren ons leven elk moment, of we dat nu bewust doen of niet. Als je je openstelt voor het leven heb je veel opties en komen de dingen als vanzelf naar je toe.

Er is zoveel te leren en ontdekken. Hoe oud ik ook ben, iedere keer weer kom ik erachter hoe weinig ik nog maar weet en hoeveel er nog te leren valt.

Uitbreiding

Voor mij persoonlijk staat 2021 in het teken van gezinsuitbreiding. Allereerst met onze pup Ollie die inmiddels 15 weken oud is. Wat een liefde, wat een plezier, wat een werk en wat leren wij veel van hem.

En dat is niet alles. Er is nog meer uitbreiding op komst. Over 5 weken word ik oma. Hoe gelukkig kun je zijn? Ik ben zo nieuwsgierig naar dat kleine mensje en kijk vol verwachting uit naar het moment dat ik haar in mijn armen en hart kan sluiten. Wat een rijkdom.

Het leven is te kort …

Vanaf je 50ste, besef je je steeds meer dat het leven veel te kort is.

Schuif de dingen die je nog graag wilt niet langer voor je uit. Je kunt alles doen waar je zin in hebt, ongeacht of het een succes of mislukking wordt. Als je er maar plezier in hebt.

Herontdek jezelf, durf, trek erop uit. Doe wat je altijd al wilde doen en vertrouw op jezelf.

Kortom omarm het ouder worden met alles wat daarbij hoort en Leef je Vrijheid.

Ik help je graag …

Wil jij hulp bij het herontdekken van jezelf of kun je wel wat meer lef of kleur gebruiken? Stuur mij dan een e-mail anke@leefjevrijheid.nl dan plan ik een gratis online inspiratie sessie met je in van een halfuur.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This