Waarom doe je wat je doet?

Hoe vaak gun jij je de tijd om echt aandacht te hebben voor jezelf en je af te vragen: “Waarom doe ik wat ik doe? Kan ik mijn kwaliteiten en talent erin kwijt? Wat zijn eigenlijk mijn diepste drijfveren? Wil ik dit nog jaren zo volhouden? Voor de één kan dat een volmondig ja zijn, maar ik weet, door de e-mails en vragen die ik krijg, dat dit voor veel vrouwen van rond de 50 helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Zij hebben vaak geen idee WAT maar wel DAT zij dingen anders willen. Ze weten of voelen dat zij veel meer in hun mars hebben dan zij nu (durven) laten zien.

Nieuwe ervaringen opdoen

Het is best lastig en confronterend om jezelf af te vragen: “Word ik nog wel blij van wat ik doe?” Want als het antwoord negatief is dan moet je er iets mee. Tenminste als je iets wilt veranderen.

Zelf probeer ik regelmatig stil te staan bij wat ik doe en of ik nog wel op het juiste pad zit. Ik ben nu een tijd bezig met  “Leef je Vrijheid” en kijk terug op een mooie tijd, waarin ik veel leuke mensen heb leren kennen, nieuwe ervaringen heb opgedaan en veel heb geleerd. Mijn laatste grote ervaring was in juni. Mijn deelname aan een internationale online training en vervolgens aan het bijbehorende driedaagse live evenement in Toronto. Dit vond ik zo spannend, dat ik soms bij mijzelf dacht: “Waarom doe ik dit mezelf aan?” “Waarom blijf ik niet gewoon thuis?”. Aan de andere kant ken ik mezelf goed genoeg om te weten dat als ik deze stap niet had gezet ik mezelf steeds was blijven afvragen:  “Wat als ik wel gegaan was?”.

Gelukkig heb ik de sprong gewaagd en ben ik naar Toronto gevlogen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik mij in het begin  best wat verloren voelde, maar dat gevoel verdween al snel toen ik mensen ontdekte, waar ik online al kennis mee had gemaakt en die ik nu ook in levende lijve ontmoette. Dat is toch de wel de grote  kracht van het internet. Behalve de enorme bron aan kennis, is het de snelheid en het gemak waarmee je contacten legt en je netwerk vergroot. Verbinding maakt. Waar ook ter wereld. Wat ik het allerleukste vond was de positieve energie, de manier waarop mensen met elkaar omgingen en de gevarieerde mix aan mensen. Jong, oud, man, vrouw (alhoewel er wel meer vrouwen dan mannen waren), verschillende culturele achtergronden etc.

Jezelf opnieuw uitvinden – soms is het juiste moment gewoon NU

Het heeft mij wel weer aan het denken gezet. Waar wil ik over 2 jaar staan met mijn bedrijf? Wie is mijn ideale klant? In bijna alle opleidingen en trainingen die ik de laatste jaren heb gevolgd, komt deze vraag terug. En dat is goed heb ik gemerkt. Vaak dacht ik, oh nee, niet al weer, maar het geeft mij steeds meer duidelijkheid. Ik heb ontdekt dat ik er niet voor iedere 45+ vrouw kan en wil zijn. Hoewel mijn doelgroep al redelijk smal is, merk ik, dat ik het meeste uitgedaagd word door en energie krijg van nieuwsgierige, ondernemende 45+ vrouwen met ambitie. Vrouwen die blijven leren, nog iets willen neerzetten in de wereld en daarbij gebruik willen maken van alle nieuwe mogelijkheden die open liggen. Met deze vrouwen heb ik de beste klik en een levendige interactie. Daar word ik blij van en dat betekent dan ook dat ik mij ga richten op deze specifieke groep. Vrouwen van eind veertig tot zo halverwege de zestig. Vrouwen die nu de kinderen het huis uit zijn en meer tijd hebben, willen onderzoeken of het ondernemerschap iets voor hun is. Hetzij parttime of fulltime. Vrouwen die hun eigen baan willen creëren, bijvoorbeeld naast hun baan in loondienst of omdat zij iets bij willen bijverdienen. Of vrouwen die al wel voor zichzelf zijn begonnen, maar vastlopen in alle techniek en online mogelijkheden waardoor zij niet verder komen. Met die vrouwen wil ik aan de slag. 

Inspiratie nodig?

Herken jij jezelf hierin? Of denk en voel je het stiekem wel, maar durf je er (nog) niet voor uit te komen? Of heb je nog geen idee over wat je dan zou willen doen? Download dan mijn gratis inspiratie gids “Herprogrammeer je brein, laat oude patronen los en wordt wat je kunt zijn”. Je wordt uitgenodigd om tijd te nemen voor jezelf en echt eens na te gaan denken over wat je nog graag wilt. Later is tenslotte NU.

Daarnaast nodig ik je van harte uit lid te worden van mijn “Vrijheidsjutters” community op Facebook. Hierin ga ik regelmatig live en deel ik waardevolle kennis.

Pin It on Pinterest

Share This