Hoe lenig van geest ben jij?

Er zijn momenten in je leven dat er veel verandert. Rond je vijftigste is zo’n periode. Je komt of bent in de overgang. Ja ik weet, het is helemaal niet sexy het daarover te hebben maar feit is dat het je leven in meer of mindere mate beïnvloedt. Of je nu wilt of niet. Daarnaast worden je kinderen steeds groter of gaan het huis uit. Je ouders hebben vaak meer zorg nodig.Op je werk vraag je je af of je dit nog wel wilt en hoe lang je het vol kan houden. Het is niet alleen een letterlijke maar ook een figuurlijke overgang.

In je hoofd ben je veel jonger dan je leeftijd. Daarentegen vraag je je steeds vaker of je niet “te oud” bent om iets te dragen of nog te doen. Of je denkt, ach het zal mijn tijd wel duren. En omdat wij met z’n allen steeds ouder worden, steeds langer jong blijven, ligt er nog een wereld vol mogelijkheden open. Tegelijkertijd besef je dat je niet het eeuwige leven hebt en dat later NU is omdat niemand weet “hoe laat het echt is”.

“Zelf op de knoppen drukken”

Een goed moment om eindelijk eens stil te staan bij jezelf. Wie ben ik? Wat wil ik nog? Welke mogelijkheden zijn er? Hoe zorg ik ervoor dat ik bijblijf en zelf op de knoppen kan blijven drukken (ook die van de computer ;-))

Als je mij wat beter kent, weet je dat ik graag opleidingen volg en nieuwe dingen leer. Ik ben wandelende reclame voor een leven lang leren. Wil je lenig van geest blijven en je flexibel aan kunnen passen aan een snel veranderende wereld dan is dat gewoon noodzaak.

Ik ben mij daarom ook meer en meer gaan verdiepen in de mogelijkheden van de online wereld en gaan nadenken over hoe ik vrouwen van mijn leeftijd kan helpen digitaal vaardiger te worden. Hoe mooi is het dat ik zelf een online training heb leren maken, zodat ik meer vrouwen kan helpen en ondersteunen. Het voordeel voor jou is dat je er de deur niet voor uit hoeft en dat je vanachter je eigen computer, op een moment dat het jou uitkomt, in je eigen tempo de training kunt volgen.

Eigenlijk lijkt het best tegenstrijdig een online training volgen als je nog niet zo digitaal vaardig bent. Maar de pilot heeft laten zien dat dat geen probleem vormt. Je staat er namelijk niet alleen voor. Je krijgt persoonlijke ondersteuning van mij en de andere deelnemers in de besloten Facebook groep.

De grootste belemmering is “het op de knoppen drukken”. Wij vinden het eng en oh jee wat kan er allemaal wel niet verkeerd gaan. Maar als je aan de slag gaat dan merk je dat het veel makkelijker is dan je dacht. Natuurlijk je moet er tijd in stoppen en er gaat heus wel eens iets verkeerd maar voor de rest valt het allemaal reuze mee. En met de ontwikkeling van de techniek wordt het ook makkelijker.

Nu hebben wij het nog over voor- of na het internettijdperk, maar er komt binnenkort een tijd dat het internet er altijd was en dat je niet meer kunt leven zonder in verbinding te staan met de online wereld. Klinkt best een beetje als science fiction hè? Maar de komende 20 jaar gaat er meer veranderen dan de afgelopen 200 jaar. Althans dat is de verwachting. En natuurlijk weet niemand zeker wat de toekomst brengt. Maar als je ziet hoe snel de ontwikkelingen gaan dan geloof ik daar zeker in. Dat betekent dat de meesten van ons deze tijd nog gaan meemaken. Hoe ga jij je daar op voorbereiden?

Wil je geïnspireerd blijven? Meld je dan aan bij de besloten Facebookgroep “Vrijheidsjutters – online”.

Pin It on Pinterest

Share This