Maak jij andere keuzes voor 2018?

Het nieuwe jaar is al  weer 10 dagen oud op het moment dat ik dit blog schrijf. Zelf ben ik niet zo van de goede voornemens, want heel eerlijk, daar blijft het dan vaak bij “een voornemen”. Wat ik wel voor 2018 heb besloten, is dat ik andere keuzes ga maken en doelen ga stellen. Concrete en haalbare doelen die ik mag en kan bijstellen. En dan niet op een manier van uitstel komt afstel, maar opnieuw plannen en taken verplaatsen zodat ik het doel uiteindelijk behaal.

Doelen stellen

Eén van die doelen is, dat ik iedere week op een vaste dag content ga maken. Voor mijn blog, of een video ga opnemen of andere berichten voor social media ga maken. Dan kan ik mij voor de rest van de week focussen op andere zaken.

Op dit moment doe ik het te hap snap, waardoor het heel onregelmatig gebeurt en ik onvoldoende zichtbaar ben bij mijn doelgroep en onvoldoende waarde lever. Daar ga ik verandering in brengen. Door het zo op te schrijven, creëer ik mijn eigen stok achter de deur.

Nieuw programma

Daarnaast heb ik mij als doel gesteld dit jaar een halfjaar programma te ontwikkelen voor nieuwsgierige en leergierige 50+ vrouwen die goed opgeleid zijn, maar weinig digitale kennis hebben. Of daar zelfs weerstand tegen hebben. Met behulp van een 7 stappenplan ga je, gezamenlijk met andere gelijkgestemde vrouwen, zes maanden stap voor stap werken aan jouw persoonlijke digitale ontwikkeling. Het is een opleiding met zowel live bijeenkomsten als online ondersteuning. Later dit jaar meer hierover.

Geen weg meer terug

Nu ik dit zo met je deel, is dat best spannend en voel ik mijn hart bonzen. Maar mijn verlangen is groter dan mijn angst. Nog niet zo heel lang geleden had ik geen idee waar ik online moest beginnen. Maar ik voelde wel dat ik het anders wilde. Ik had geen zin om het steeds weer aan mijn kinderen of aan anderen te moeten vragen. Op dat moment maakte ik de keuze het zelf te gaan leren. En dat doe ik nog steeds. Daardoor zie ik steeds meer de mogelijkheden en kansen die de digitale wereld biedt. Niet alleen voor jongeren maar ook voor ons. Dat gun ik jou ook en daarom is het mijn missie om vrouwen zoals jij en ik te stimuleren internet in hun leven te integreren. Op een manier die bij je past en waardoor je zelf vol vertrouwen je weg online vindt.

Het is onzin om te denken dat dit alleen voor de jongeren is weggelegd. Zij hebben het voordeel dat zij er mee opgroeien en niet bang zijn om op knoppen te drukken. Maar net als wij moeten zij leren hoe programma’s werken, net zoals je moet leren auto rijden.

Ook al heb je soms een hekel aan al die op hun schermen turende mensen of raak je geïrriteerd als mensen je berichtjes sturen, terwijl je druk aan het werk bent. Misschien ben je zelfs aan het dagdromen over een digitale detox.

“Helaas” er is geen weg meer terug. Het is  niet de vraag of techniek ons leven overneemt, maar hoe wij kunnen leren er mee om te gaan en het te gebruiken.

Tegen de sceptici wil ik zeggen natuurlijk zit er ook een andere kant aan deze nieuwe ontwikkelingen. Alles wat je op internet zet, kan in verkeerde handen terecht komen en misbruikt worden. Soms leidt het tot onbeschoft gedrag. Dat is een nieuwe realiteit waar wij mee om moeten leren gaan. Allereerst door zelf het goede voorbeeld te geven en er voor te zorgen dat wij onze software updaten, sterke wachtwoorden gebruiken en geen financiële transacties of andere vertrouwelijke informatie delen via onbeveiligde netwerken.

Blijf jij het op de automatische piloot doen?

De voordelen zijn naar mijn mening vele malen groter. Social media geeft je de mogelijkheid om met mensen over de hele wereld contact maken. Op platforms die voor jou interessant en waardevol zijn.

Met de hulp van techniek is het nog nooit zo eenvoudig geweest om nieuwe dingen te leren. Onafhankelijk van plaats en tijd.  Het is bewezen, dat het leren van nieuwe dingen je ook nog eens een stuk gelukkiger maakt. Dus waarom nog langer wachten? Maak een keuze en ga de digitale wereld ontdekken. Natuurlijk is het spannend. Op de automatische piloot voelt alles veilig en vertrouwd. Dus waarom zou je het anders doen?

Maar als je ruimte wilt maken voor vrijheid, zelf aan het roer wilt blijven staan, zijn keuzes maken onvermijdelijk.

Omdat de basis van alle veranderingen begint bij je mindset, nodig ik je graag uit mijn “Herprogrammeer je brein, laat oude patronen los en wordt wat je kunt zijn” te downloaden. Zodat je rustig in je eigen tempo aan de slag kunt gaan. Wil je nog meer geïnspireerd worden, meld je dan aan bij mijn besloten Facebook community “Vrijheidsjutters-online”.

Pin It on Pinterest

Share This