Leef je Vrijheid – #LaterisNU

“Nu straks alles gedaan is
En de wegen zijn vrijgemaakt
Voor de reis naar de vrijheid
Dan gloort daar een nieuw idee
Een stortvloed van gedachten”

Dit is het eerste couplet uit het lied Reis naar de Vrijheid van Frank Boeijen. Deze tekst past voor mij bij waar Leef je Vrijheid voor staat. Hieronder leg ik dit uit.

Voor de meeste vrouwen rond de 50 is het echte zorgen gedaan. Zij heeft nog een leven voor zich met meer mogelijkheden dan ooit. Haar eigen Reis naar Vrijheid kan beginnen. Niet later maar NU.

Wie is nu die Vrijheidsjutter?

Vraag 10 mensen wat vrijheid voor hen betekent en je krijgt 10 verschillende antwoorden. Vrijheid is een persoonlijke beleving die vorm krijgt met eigen woorden en geheel eigen emoties. Zo zie ik de nieuwsgierige en leergierige 45+ vrouw als vrijheidsjutter. Langs de kustlijn op zoek naar de (online) zee aan mogelijkheden, die haar leven kunnen verrijken.

Wat kenmerkt die vrijheidsjutter nu eigenlijk? Hoe leeft zij of gaat zij haar vrijheid leven? Na onderzoek onder gelijkgestemde vrouwen van deze leeftijd, staat hieronder waar zij voor staat of wil gaan staan.

Herken jij je hierin?

Zij is een Vrouw, Vijftig-+, Vitaal en heeft het Verlangen haar mooiste leven nu te leven. Zij is Veerkrachtig en zoekt Verbinding met andere gelijkgestemde vrouwen.

Zij gaat graag op Reis (ook in haar hoofd). Rimpels krijgen hoort erbij en vertellen haar verhaal.

Internet integreert zij in haar leven omdat dit haar wereld verrijkt en vergroot. Persoonlijk contact blijft belangrijk. Het één sluit het ander niet uit.

Zij is Jong van geest en nieuwsgierig naar de snel veranderende wereld om haar heen.

Zij Herontdekt zichzelf in deze nieuwe fase van haar leven en geniet van wat zij op deze ontdekkingsreis tegenkomt.

Vol Enthousiasme ontdekt, onderzoekt en leert zij nieuwe dingen. Ondanks dat zij soms tegen haar eigen angsten en belemmeringen aanloopt.

Zij Investeert in zichzelf omdat zij dat waard is, omdat zij er goed uit wil blijven zien en omdat zij bij wil blijven.

Dapper loopt zij haar eigen pad, ook als dat af en toe vol hobbels zit.

Soms stormt het in deze fase van haar leven.
Na zo’n heftige periode valt er veel te jutten langs de kustlijn. Het ene bruikbaar het andere niet. Vaak verandert het haar perspectief en is het een aanleiding om dingen los te laten of anders te gaan doen.

In tijden dat de zon hoog aan de hemel staat -afhankelijk van het seizoen- gaat zij voorzichtig met haar tenen in het nog koude water of neemt zij een aanloop vanaf het strand en duikt vol overgave de zee in.

Herken jij een vrijheidsjutter in jezelf? Meld je dan snel aan bij de besloten Facebookgroep “Vrijheidsjutters-online”. Zo kunnen wij elkaar inspireren.

Pin It on Pinterest

Share This